KEGUNAAN DEDAK MIKOB (IMO 3)
2 Bahagian dedak mikrob di campur dengan 2 bahagian tahi ayam dan di campur dengan 10 bahagian Hampas kelapa sawit. Di gaul dan ditutup dengan Plastik dan lembabkan sedikit. Akan menghasilkan Kompos dalam masa 1 Bulan. Kompos yang terhasil boleh di taburdi atas batas sayur dengan kadar 3 kg/ 1 meter persegi.
Sumber: Penulis belajar dari Bekas pensyarah IP Serdang ( Pn. Mariam Ahmad)
2 Bahagian dedak mikrob di campur dengan 2 bahagian tahi ayam dan di campur dengan 10 bahagian Hampas kelapa sawit. Di gaul dan ditutup dengan Plastik dan lembabkan sedikit. Akan menghasilkan Kompos dalam masa 1 Bulan. Kompos yang terhasil boleh di taburdi atas batas sayur dengan kadar 3 kg/ 1 meter persegi.
Sumber: Penulis belajar dari Bekas pensyarah IP Serdang ( Pn. Mariam Ahmad)
No comments:
Post a Comment